Cliseic sau nu, fetele se viseaza printese sau zane. Pentru astfel de scenarii avem si costumul potrivit, un set de accesorii cu care fetita se va simti in pielea personajului. Pentru cei care inca nu stiu, setul de joaca cu accesorii pentru zane si fluture de la Konges Slojd - Bloomie Blush este disponibil in stocul nostru!

 

Din povesti in lumea reala

Copiii traiesc in lumea lor magica si in primii lor ani de viata cu greu fac diferenta intre realitate si imaginatie, viata magica a povestilor. Insa nu este un lucru rau. Adaptand jocul pentru nivelul lor in functie de etapa de dezvoltare la care au ajuns, parintii pot face din fiecare experienta un moment educativ. Cine ar fi crezut ca un costum din bumbac organic pentru joaca pentru copii poate avea si un astfel de rol?

Iata cui ii este recomandat acest set si ce tipuri de jocuri practice puteti incerca:

  • Pentru copii de 3 ani+. Fie ca va fi sarbatoare la gradinita sau un moment artistic planuit acasa - cu sau fara spectatori - cei mici pot fi vedete. Imbraca aripile fluture, iti iau bagheta si isi pun coroana, fiind gata sa spuna replici amuzante.
  • Marimea este unversala, nici vorba de stresul dimensiunilor.
  • Poate fi costumatia la carnaval, chiar si substitut pentru costumatiile mai scary de la Halloween.
  • Accesorii realizate din bumbac organic 100%. In acest fel nu trebuie sa va preocupati de ideea ca pot crea disconfort pentru pielea sensibila a celor mici.

Jocul de rol, unul dintre cele mai dorite experiente

Cand sunt mici, isi doresc sa fie mari. Viseaza fara limite si  au o bucurie pura in ochi si in suflet. Tinand cont de inocenta lor si de placerea jocului, ar trebui incurajati sa experimenteze cat mai multe si sa nu isi doreasca sa grabeasca vreo etapa. Jocul de rol ar putea fi perfect pentru perioada copilariei. Ii ajuta pe copii sa inteleaga reactiile adultilor, sa deprinda parte din responsabilitatea lor.

Iata cateva aspecte de care orice parinte ar trebui sa tina cont si sa nu subestimeze jocul de rol:

  • Stimuleaza imaginatia si creativitatea

Pot fi descoperite talente si pasiuni, noi hobbyuri care in viata de adult sa devina chiar meserii. Lasati imaginatia copiilor sa zboare! Ba chiar provocati pe cei mici sa incerce ceva nou de fiecare data.

  • Dezvolta limbajul, vocabularul si imbunatateste skillurile de comunicare

Dificultati de vorbit sau intarzieri legate de acest subiect se pot intampla si din cauza faptului ca parintii sunt tentati sa ofere pe tava orice copiilor. Pentru ca sunt nevoi indeplinite, solicitarile intarzie sa apara. Asadar copiii nu vor cere apa, nu isi vor exprima placerea sau dorinta, stiind ca o simpla privire il face pe adult sa reactioneze. Asa ajung unii sa se planga de faptul ca ai lor copii vorbesc putin. Imbunatatirea limbajului va fi rezultatul exersatului, iar acest lucru il puteti face cu drag, prin joc si joaca.

Nu in cele din urma, ar fi bine sa amintim despre dezvoltarea abilitatilor de gandire si invatare sau despre dezvoltarea pe partea sociala sau emotionala.